Rahim İçinin Kamerayla İncelenmesi(Histeroskopi)

Histeroskopi rahim içinin görüntülenmesi için yapılan bir işlemdir. Rahimle ilgili problemlerin tanı ve tedavisinde kullanılır. En sık anormal kanama, adet düzensizliği, rahim içinden myom veya polip alınması, ara kanama, rahim içi yapışıklıkların açılması, tekrarlayan gebelik kayıplarının nedeninin araştırılması, kaybolmuş spiralin çıkarılması için kullanılır. 
Histeroskopi için kullanılan cihaz birkaç milimetre kalınlığında, ışıklı ve kameralı bir cihazdır. Rahim ağzı özel aletlerle genişletilerek cihaz rahim içine yerleştirilir. Rahmin içi gaz veya sıvı ile doldurularak görüntü alınır. 

Rahim ağzının genişletilmesi özellikle daha önce doğum yapmamış kadınlarda ağrıya neden olur. Bu nedenle histeroskopi genelde anestezi uygulanarak yapılır. İşlem genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. İşlem öncesi hastanın aç olması gerekir. Tanısal işlemler daha basittir ve kullanılacak cihaz daha ince olduğu için bu hastalarda bazen anesteziye gerek kalmaz. Bazı hastalarda işlemden birkaç saat önce bazı ilaçlar uygulanarak rahim ağzının açılması kolaylaştırılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları