GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam


Spiral dünyada ve Türkiye’de en çok kullanılan ve kadınlar tarafından terih edilen  korunma yöntemlerinden biridir. Belçikalı Dr. Dirk Wildemeersch’in geliştirdiği yeni yöntem spiral GyneFix- Uyumlu Rahim İçi Araç kadınları istenmeyen gebelikten daha sağlıklı koruyor.

Avrupa’da 20 yıldır kullanılan ve spiraller arasında en sağlıklı ve güvenilir statüsüne ulaşan GyneFix bir yıl önce Türkiye’ye gelmiş ve yaygınlaşmaya başlamıştır.
Çeşitli ülkelerde yapılan araştırmalarda GyneFix’in rahime sağladığı uyumun yan etkileri 99 % azalttığı onaylanmıştır.

Ülkemizde bilinen ve kullanılan T-spiraller kadınların 80%’inde yan etkilere yol açmaktadır. En çok görünen yan etkiler kanama artışı, cinsel ilişkide ağrı, batma, kayma, istenmeyen gebelik, sancı ve enfeksiyon riski’dir. Bu tür yan etkileri yaşayan kadınların bır kısmı spiral kullanmaktan vazgeçerler, diğer kısmı yan etkileri kabul edip, yaşam kalitelerinden ödün verirler. 


GyneFix’in çok küçük ve esnek yapısından dolayı kullanımı kadınlara büyük avantajlar sağlar. Her kadının rahmi farklı boyut ve şekillere sahiptir. GyneFix bakır alerjisi olmayan ve anormal deforme rahime sahip olmayan bütün kadınların rahmiyle uyumludur. Sağladığı bu uyum sayesinde GyneFix diğer spirallerde yaşanan bu yan etkileri 99% ortadan kaldırır ve kullanma devamlılığnı arttırır.


Bakırlı T-spiral kullanan kadınların en çok şikayet ettiği yan etki kanama döneminin çok uzun ve yoğun geçmesidir. Bu tür şikayet kadınların 50%’de kansızlığa yol açar ve ilaç tedavisi uygulaması gerekir. GyneFix kullanan kadınların adet kanaması değişmez ve adet kanaması hiç bir ürün kullanmadığında olduğu gibi aynı şekilde devam eder.


Rahim tavanına sabitleştirilen GyneFix çerçevesiz olduğundan rahim duvarına batmayı, kaymayı ve dışarıya atılmasını engeller. Kullanıcıları 5 yıl boyunca korur ve koruma etkisi çıkarıldığı güne kadar devam eder. GyneFix kadının doğal dengesini bozmadığından ve etkilemediğinden dolayı çıkarıldığı andan itibaren doğurganlık tekrar oluşur ve hamile kalmak mümkündür.


GyneFix rahim içerisinde sürekli bir şekilde bakır iyon salgılar. Bu bakır iyonlar spermlerin hareket etmesini ve yumurtanın döllenmesini engeller. Gebeliğin önlenmesi döllenme olmadan sağlanmaktadır.


Avrupa’da yapılan klinik araştırmalar sonucu gebelik önleme oranı diğer bakır T-spirallerden daha yüksel olduğu tespit edilmişitr.

GyneFix’in hastaya uygulanması kolay ve poliklinik ortamında gerçekleştirilebilir.
GyneFix’i hangi kadın grubu kullanabilir?
-       Aile planlamasını tamamlamış kadınlar kullanabilirler.
-       GyneFix  küçük ve esnek yapısından dolayı doğum yapmamış küçük -rahimli kadınlar tarafından da kullanılabilir.
-       Kürtaj esnasından sonra hemen uygulanabilir.
-       GyneFix acil korunma yöntemi olarak kullanılabilir


-      Doğum yapmış kadınlara doğumdan 3 ay sonra yerleşim yapılabilir. GyneFix bebek emzirmeyi hiçbir şekilde etkilemez. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları