Hafta hafta gebelik - Doç.Dr. Nermin Köşüş

Hafta hafta gebelik

Hafta hafta hamilelik takvimi
Gebeliğiniz süresince hem bebeğinizde hemde sizde bazı değişiklikler oluşacaktır. Hafta hafta gebelik takibi hem bebeğinizin sağlıklı olup olmadığı konusunda sizi bilgilendirecek hemde verdiği bilgilerle doğuma daha iyi hazırlanmanızı sağlayacaktır.
Gebelik 40 haftalık bir süreçten oluşmaktadır. İlk 3 ay bebeğin organ oluşum dönemidir. Bu dönemde doktorunuzun bilgi olmadan ilaç kullanmak yada röntgen çektirmek sakıncalıdır. Her konuda muhakkak kadın doğum uzmanınıza danışınız.

Hafta hafta hamilelik takvimini kullanarak kendinize ait bir program çizebilirsiniz. Haftalara göre yapmanız gereken egzersizler, gebelikte beslenme düzeniniz yada gebelikte cinsellik konularında eşinizle daha uyumlu bir süreç yaşayabilirsiniz.

Gebeliğin sağlıklı bir şekilde devam etmesinde sadece doktorun çabaları yeterli değildir. Aynı zamanda annenin ve babanın da gebelikle ilgili bazı konularda bilgili ve duyarlı olması gereklidir. Bu konuların en başında hafta hafta gebelik takvimine göre gebelikte oluşabilecek değişiklikler hakkında bilgi sahibi olmak gelmektedir. Bu sayede çiftler gebelik takibi sırasında oluşan bazı belirtilerin aslında gebelikte zaten var olduğunu, bunların bir anormallik ifade etmediğini öğrenecekler ve gebelikteki stres katsayıları azalacaktır. Daha mutlu ve bilinçli bir gebelik geçireceklerdir.

Hafta hafta gebelik cetveli sayesinde hangi haftalarda hangi testleri yaptırmanız gerektiğini de öğreneceksiniz. Yapılacak testler konusunda bilgi sahibi olmanız doktorunuzun test tahlilleri hakkındaki yorumları daha rahat anlamanızı sağlayacaktır.

Gebelikte oluşabilecek acil durumlar olan kanama, suların erken gelmesi, bebek hareketlerinde azalma gibi durumlarda neler yapmanız gerektiğini, hangi haftalarda hangi belirtinin daha önemli olduğu yada ne ifade ettiğini öğreneceksiniz. Bu acil durumların varlığında hemen kadın doğum doktorunuzla iletişime geçmeyi ihmal etmeyiniz.


Hafta hafta gebelik takibi sırasında en önemlisi elbette doktorunuzun size olan önerileridir. Siz kendinizi doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda yönlendiriniz. Bu sayfadaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Buradan veya diğer internet sitelerinden okuduğunuz bilgilerle kendinizi tedavi etmeye yada belirtilerinizi yorumlamaya kalkmayınız. Acil bir durum varlığında hemen doktorunuzla görüşerek doktorunuzun tedavisine başvurunuz. Belirtilerin erken tesbit edilmesi ve erken yapılan müdahale sayesinde çoğu zaman gebeliğinizin istenmeyen bir şekilde sonlanması önlenecektir. Ancak ne kadar düzenli takip yapılırsa yapılsın, gebeliklerin her zaman sağlıklı bir şekilde sonlanmayacağı da bir gerçektir.
Gebelik haftası hesaplama sayfamızdan kendi gebelik haftanızı hesaplayabilirsiniz. Hafta hafta gebelik tablosundan hesapladığınız gebelik haftasına tıklayarak haftanıza ait bebekte yada annedeki değişiklikleri okuyabilirsiniz.

Hamilelik haftanızı bilmiyorsanız öncelikle gebelik hesaplama sayfamızdan gebelik haftanızı hesaplayınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları