Vajinismus Nedir? Vajinismustan Nasıl Kurtulurum?

 Cinsel terapistlere en sık başvuru yapılan sebeplerden bir tanesi vajinusmustur ve vajinismus tedavisi mümkündür. Vajinusmus, tam sağlıklı bir cinsel birleşmenin olamaması yani kadında aşırı bir kasılma, panik hali ve bununla beraber eşini itmeye kadar giden, bacaklarını açamamaya kadar giden bir sürecin olmasıdır. Vajinismus neden olur? Bunun altında yatan sebep aslında psikolojiktir. Vajinusmusu olan kadınlar kızlık zarı ile ilgili yanlış bilgiler ile donandıklarından "Ya yırtılırsa? Ya delinirse?" şeklinde ilk geceler korkarlar ve cinsel ilişkiye bir türlü giremezler. Bu durum kadınların hem kendilerini eksik hissetmelerine hem de eşine karşı suçluluk duygusu, terk edilme kaygısı, aldatılma korkusu ile yüz yüze kalmalarına sebep olur. Bu durum erkeklerde ise kendisinin istenmediğini hissettikleri için alınganlığa sebebiyet verebilir; yaşadığı bu kırgınlık eşine karşı öfke hissetmesine ve bazen eroksiyonda güçlük yaşamasına sebep olabilir. Birçok kişi bir süre sonra cinsel birleşmeyi denemekten kaçınmakta, birbirlerinden uzaklaşmakta ve başka bahanelerle sık sık kavga etmektedirler. Ailelerin durumu biliyor olması sıklıkla sorunu daha da ağırlaştırır ve çiftler üzerinde negatif bir baskı oluşturur. Bizler tüm bu olumsuzluklara rağmen pes etmeyip kendimize gerçekten inandığımızda vajinusmustan kurtulabileceğimizi bilmeliyiz. İşte, vajinismus tedavi yöntemleri!

Vajinismustan Hızlı Kurtulmak İçin 5 Yol

1) Zihninizin gördüğü resmi değiştirin

Zihniniz, geçmişin bilgileriyle vajinanızın dar ve  oraya penisi almanın imkansız, acılı, ağrılı kanamalı gibi görüntüleri görüyor ise bedeniniz kasılır. Vajinismus neden olur? sorusunun cevabı budur.  Zihnimizin gördüğü resimden çok etkileniriz. Siz, zihninizin gördüğü o resmi görüp şunu demelisiniz:  " Bu gerçek değil.  Gerçek, esneyen bir vajina. Vajina bir çocuğu çıkartacak kadar esneyebilir. " Zihninizdeki görüntüleri biraz olsun değiştirebilmek için doğum animasyonları izleyebilirsiniz.  Her defasında geçmişin bilgileriyle kavga etmeden, bununla ilgili mücadele etmeden sadece net bir tavır sergileyin. Gerçek bu değil. Gerçek, esneyen bir vajina. Zihninizin gördüğü resim bu olsun. Kendinize bunu sık sık hatırlatın.

2) Kendinizi kısıtlayıcı kelimeler kullanmayın

"Yapamam"  "Başaramam" gibi olumsuz cümleler kurmayın. Kendinizi ikna etmeye de çalışmayın. "Herkes yapıyorsa ben de yaparım" gibi cümleler kurmayın. Tüm organlar kendi yaradılış programına uygun fonksiyon görür. Vajinanın da yaradılış programında esneme kabiliyeti  vardır çünkü oradan çocuk doğar ve cinsel ilişkiye girilir. O nedenle siz istediğiniz takdirde bunu başarabilir, yapabilirsiniz. Kendinizi kısıtlamayın ve küçümsemeyin.

3) Bende bir sorun var diye kendinizi suçlamayın

Suçluluk duygusu enerjinizi sömürür. Adım atmak için, değişmek ve başarabilmek için pozitif enerjiye ihtiyacınız var. Suçluluk duygusu negatif enerjidir ve sizi adım atmaktan engeller. Suçluluk duygusuna hiç gerek yok. Bir şekilde herhangi bir nedenden dolayı bedeniniz yanlış bir şey öğrenmiş olabilir, siz doğruyu öğrenmek için adım atmaya devam etmelisiniz. Bu suç değil, sadece yanlış bilgi. Vajinismus tedavisi olabildiğini unutmayın. Kendinizi suçlamak yerine bu sorunu düzeltebileceğiniz üzerine kafa yorun.

4) Nasıl tedavi olabileceğinizi, tedavi yönteminin sizi uyup uymadığını araştırmayın, buna karar vermeye çalışmayın

Böyle bir problem karşısında "Vajinismus nasıl geçer?" üzerine uzun uzun düşünmeye başlıyoruz. Tedavi  yöntemlerini araştırmak ve bu konu hakkında uzun uzun düşünmek ciddi bir vakit kaybıdır. Siz kiminle tedavi olacağınıza, kimin size rehberlik yapmasına izin vereceğinize karar verin. Çünkü size uzman birisi daha iyi yardımcı olur ve yol gösterir. Bu değişim yolculuğunda kimden rehberlik alıyorsanız onun tedavi yöntemiyle ilgili zihninizi meşgul etmeyin. "Ben onu yapamam" " Ben bunu isterim" demeyin. Sonuç itibari ile sizin bedeninizi tanıyan, sizin sıkıntılarınızı dinleyen uzman birisi muhakkak size özel bir şey söyleyecektir.  Kendinizi kısıtlayıcı sözcükler kullanmamalısınız. Bu sözcükler sizi o yapılması gereken adımı atmanızı engeller. Şöyle bir şey olmuyor " Ben çok istiyorum ama bunu yapamam." "Ben çok istiyorum ama olmuyor." Olmaması mümkün değil çünkü beden her şeyi, her türlü refleksi tekrar tekrar yenileyebilir. Kendinize inanın. Kiminle yol alacağınıza karar verin ve onun çizdiği yol haritasında ilerleyin.

5) Her gün bir adım atın

Attığınız adımın büyüklüğü önemli değil ama muhakkak ufak da olsa her gün bir adım atın. Belki beden fonksiyonlarıyla ilgili bir bilgiye ulaşırsınız, size rehberlik yapan uzmanın söylediği adımları atarsınız. Belki zihinsel görüntülerinizi değiştirirsiniz. Doğru kelimeleri kullanırsınız. Kendinizi suçlamaktan vazgeçersiniz. Bütün kalbinizle şunu benimseyin "Bu normal bir fonksiyon, bütün organların kendi programında çalışması nasıl kolaylıkla oluyor ise vajinanın da cinsel birlikteliğe izin vermesi de o kadar kolay olur." Buna inandıktan sonra her gün bir adım atın. Attığınız her adım sizi geçmişin negatif inançlarından uzaklaştırsın ve sizi kendinize, gerçeğinize doğru yaklaştırsın. Kendinize inanıp adımlarınızı tek tek gerçekleştirdiğinizde bu sorunu gözünüzde çok fazla büyüttüğünüzü fark edecek ve artık vajinismus nasıl geçer diye uzun uzun düşünmeye son vereceksiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları