Gebelik Haftaları ve Doğum

Gebelik , bir kadının içinde bir veya daha fazla bebeğin geliştiği süreçtir.  Gebelik genellikle cinsel ilişki yoluyla oluşur, ancak yardımcı üreme teknolojisi prosedürleri yoluyla da gerçekleşebilir .  Gebelik canlı doğum , kendiliğinden düşük , isteyerek düşük veya ölü doğumla sonuçlanabilir . Doğum tipik olarak son adet döneminin (LMP) başlangıcından yaklaşık 40 hafta sonra ortaya çıkar .   Döllenme yaşını kullanırken yaklaşık 38 haftadır.  Bir embriyo , döllenmeyi izleyen ilk sekiz hafta (on hafta gebelik haftası) boyunca gelişen bebektir  ve bundan sonra fetus terimi doğuma kadar kullanılır.  Erken hamileliğin belirti ve semptomları, adet gecikmesini , hassas göğüsleri, bulantı ve kusmayı içerebilir. Hamilelik, hamilelik testi ile doğrulanabilir . 

Gebelik 3 trimestere ayrılır.

 

Gebelik, her biri yaklaşık 3 ay süren üç trimestere bölünmüştür. İlk trimester  döllenmiş yumurtanın aşağı hareket ederek rahim içine yerleşmesiyle başlar. İlk üç aylık dönemde, düşük olasılığı en yüksek seviyededir.  İkinci trimesterin ortalarında, fetüsün hareketi hissedilebilir.  28. haftada, kaliteli tıbbi bakım sağlanırsa bebeklerin% 90'ından fazlası rahim dışında yaşayabilir . 

Doğum öncesi bakım önemlidir.

 

Doğum öncesi bakım , hamilelik sonuçlarını iyileştirir.  Doğum öncesi bakım ekstra folik asit almayı , uyuşturucudan , sigara içmekten ve alkolden kaçınmayı , düzenli egzersiz yapmayı, kan testleri yaptırmayı ve düzenli fiziksel muayeneleri içerebilir .  Gebelik komplikasyonları arasında yüksek tansiyon bozuklukları , gestasyonel diyabet , demir eksikliği anemisi ve şiddetli bulantı ve kusma yer alabilir. Gebelik takibi sırasında tüm hastalıklarınız detaylı olarak takip edilecektir.

Doğum hangi haftada olur?

 

37 haftadan önce doğan bebekler " pretermdir " ve serebral palsi gibi sağlık sorunları açısından daha yüksek risk altındadır .  37 ila 39. haftalar arasında doğan bebekler "erken term", 39 ila 41. haftalar arasında doğan bebekler " term" olarak kabul edilir.  42. haftadan sonra ise " post term " olarak kabul edilir . 

Gebelik takibi Ankara ilinde Çankaya ilçesindeki özel kliniklerinde Doç. Dr. Nermin Köşüş ve Doç. Dr. Aydın Köşüş tarafından yapılmaktadır. Yine dilerseniz sizler için oluşturulmuş olan Ankara doğum paketlerinden faydalanabilirsiniz. Gebelik muayene ücretleri ve Ankara doğum paketleri 2020 fiyatları için www.drnerminkosus.com adresini tıklayabilir ve bilgi alabilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları