Labioplasti kimlere yapılır, Neden Yapılır?

Labioplasti ameliyatı, genital kozmetik ameliyatların en sık uygulananıdır. Özellikle büyük labiumlarda pantolona sürtünme ve yaralanma, cinsel birliktelik sırasında labiumlarda gerilmeye ve çekilmeye bağlı ağrı gibi problemler yaşanabilir. Bazı hastalar ise sadece daha farklı bir görünüm istediklerinden dolayı labioplasti ameliyatı olmaktadır. Bazı kadınlarda ise nadiren de olsa istenmeyen labial travmalar nedeniyle oluşan şekil bozukluklarının düzeltimesi de bu ameliyat ile yapılır.

Bakirelerde labioplasti olabilir mi?

Bakireler elbette labioplasti olabilir. Bekarların ya da bakirelerin en çok merak ettiği konu acaba “bakirelerde labioplasti kızlık zarına zarar verir mi”? Labioplasti ameliyatı tecrübeli ellerde yapılırsa kızlık zarında herhangi bir zedelenme olmaz. Kızlık zarı labiumlardan oldukça içerdedir. Ameliyat sırasında zarar görme ihtimali yok denecek kadar azdır.

Bakirelerde iç dudak sarkması durumunda da labioplasti ameliyatı uygulanır. Bazen aşırı kilo alan kadınlarda labiumlarda aşırı büyüme olabilir. Bu kadınlarda iç dudak sarkması oluşabilir. Ameliyat ile bu sarkmalar düzeltilir.

Labioplasti ameliyatı muayenehane şartlarında rahatlıkla uygulanabilen bir ameliyattır. Lokal anestezi ya da sedasyon anestezisi ile muayenehanede ya da hastanede ameliyathanede yapılabilir. Bu seçim yapılacak ameliyatın genişliğine göre hasta ile konuşarak yapılır.

Ameliyat sonrası kanama açısından dikkatli olunmalıdır. Hasta ilk bir hafta aşırı hızlı hareketler yapmamalı, dikişlerin sürtünme ile zedelenmesinin önüne geçilmelidir. İlk 30 günlük dönemde cinsel birliktelik olmaması oldukça önemlidir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları