Özel sağlık sigortası HPV aşısını kapsar mı?

Hpv aşısı fiyatı ülkeden ülkeye ve dolar kuruna göre oldukça farklılık göstermektedir. Özel sigortalar özellikle maliyetli işlemlerde hastalar için can simidi işlevi görmektedir. Peki özel sağlık sigortası Hpv aşısını kapsar mı ya da hpv aşısını sigorta karşılıyor mu? Bu konular oldukça sık sorulan ve merak edilen konulardır. Bu makalemizde bu konuya açıklama getireceğiz.

Hpv aşısını özel sağlık sigortası karşılıyor mu?

Hpv aşıları ülkemizde maalesef özel aşılar grubuna girmektedir. Bu şu anlama gelir: Hpv aşısını yaptırmak isteyen kişi maliyetini kendisi karşılayacaktır. Ülkemiz koşullarında özel sağlık sigortalarının hiçbiri şimdilik hpv aşısını karşılamıyor. Oldukça sık görülen ve kolayca bulaşabilen bir hastalık olan hpv enfeksiyonu toplumda oldukça yaygındır. Bunu önlemek amacıyla ciddi maliyetler ayrılması gerekmektedir. Bu nedenle şimdilik hpv aşısını özel sağlık sigortası karşılamıyor.

HPV aşısı sigorta karşılıyor mu?

Özel sigortaların dışındaki devlet sigortası da maalesef şimdilik hpv aşısını karşılamıyor. Pahalı olması nedeniyle yakın zamanda devlet ödemesinin olması ve rutin aşılama programına girmesi çok mümkün görünmüyor.

Hpv Aşısı Sağlık Ocağında Yapılır mı?

Peki özel sigortalar karşılamıyor ya da devlet ödemesi yok. Acaba hpv aşısı sağlık ocağında yapılır mı? Böyle bir imkan varmı? Günümüzde kendi paranızla bile yaptıracal olsanız sağlık ocaklarında hpv aşısını bulamazsınız. Devlet hastanelerinde de aşıyı bulmanız mümkün değil. Ancak hpv aşısını yazdırıp eczaneden alarak bu kurumlarda yaptırabilirsiniz.

Hpv aşısı fiyatı en uygun yaptırabileceğiniz yerler özel muayenehanelerdir. Özel hastanede yaptırmaya kalktığınızda özel hastanede reçete yazdırmanız gerekecektir. Muayene girişi yapmadan reçete yazdıramazsınız. Bu şekilde aşının maliyeti neredeyse 2 katına çıkacaktır. Ancak reçeteye ihtiyaç olmadan direkt olarak muayenehanelerde aşıyı yaptırmak mümkündür. Klinğimizde hpv aşınızı rahatlıkla randevu alarak yaptırabilirsiniz.

Genital siğil ve hpv aşısı ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için www.genitalsigiltedavisiankara.com adresini tıklayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları