Omega-3 Balık Yağı Gebelikte Neden Önemlidir?

 

Omega-3 Balık Yağı Gebelikte Neden Önemlidir?

Omega-3 Balık Yağı Faydaları ve Dozu

Omega-3'ler, sağlık ve gelişim için gerekli besinler olan uzun zincirli çoklu doymamış yağ asitleri ailesidir. Ne yazık ki, bunlar insan vücudu tarafından sentezlenmez ve bu nedenle diyet veya takviyeden elde edilmelidir.
Araştırmalar, en yararlı iki omega-3'ün EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosaheksaenoik asit) olduğunu gösteriyor. EPA ve DHA doğal olarak birlikte oluşup vücutta birlikte çalışsa da, araştırmalar her yağ asidinin benzersiz faydaları olduğunu göstermektedir.
EPA, kalbi, bağışıklık sistemini ve enflamatuar yanıtı destekler. DHA beyni, gözleri ve merkezi sinir sistemini destekler, bu nedenle hamile ve emziren kadınlar için benzersiz bir öneme sahiptir.

Omega-3 Balık Yağının Faydaları

Omega-3'lerin bebeğin hem nörolojik hem de erken görsel gelişimi için gerekli olduğu bulunmuştur. Bununla birlikte, standart batı diyeti, bu kritik besin maddelerinde ciddi şekilde eksiktir. Bu omega-3 beslenme yetersizliği, hamile kadınların omega-3'lerde tükenmesi gerçeğiyle birleşiyor çünkü fetüs sinir sistemi gelişimi için omega-3 kullanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Histeroskopi Nedir? Neden ve Nasıl Yapılır?

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları