Japon Takvimine Göre Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yeni anne baba olacak adayların oldukça ilgisini çelen Japon takvimi bebeğin cinsiyetinin belirlenmesinde kullanılır. Anne ve babalar çocuk olacağı ilk andan itibaren bebeğin cinsiyetini merak eder. Bazen de cinsel ilişki takviminin de hesaplamalar yaparak hamile kalmadan önce bebeğin cinsiyetini belirlemek isterler.

Bu gibi nedenler çiftleri Japon ve Çin takvimi gibi geleneksel yöntemlere yönlendiriyor. Fakat bu yöntemlerin hiçbir bilimsel dayanağı yoktur. Üstelik bu yöntem sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok yerinde çiftlerin ilgi odağı olan bir konudur. Bu yöntem bilimsellikten çok uzak olsa da bu yöntemi deneyen çift sayısı oldukça fazladır. Özellikle Japonya’da bu yöntem oldukça ilgi görmektedir. Peki, Japon takvimine göre cinsiyet hesabı nasıl yapılır?

Japon Takvimi Cinsiyet Hesabı Nasıl Yapılır?

Japon takviminde cinsiyet hesabı yapmak için ilk olarak aylar yatay ve dikey olarak sıralanır. Daha sonra anne ve baba adayının doğduğu ayların kesiştiği yer tablo üzerinde belirlenir. Kesişen sonuçtan çıkan rakam ile hamile kalınan ayın takvimde hangi sütuna denk geldiği tespit edilir. Çıkan sonuçtan bebeğin kız mı yoksa erkek mi olacağı anlaşılmaya çalışılır.

Akıllara bazen ikiz gebelik olduğu durumlarda takvimin nasıl kullanılacağı gelir. Ancak Japon takvimini ikiz gebelikte kullanma formülü yoktur. Bazı hesap takvimlerinde ikiz bebek sahibi olmak için değişik hesaplama yöntemleri yapılır. Ancak Japon takviminde böyle bir durum söz konusu değildir.

Japon Takvimi Doğru Sonuç Verir mi?

Hamilelikte erkek bebek belirtileri sıklıkla araştırılmaktadır. Sperm hücreleri X veya Y kromozomlarını içerirken kadın üreme hücresi olan yumurta sadece X kromozomunu taşır. Bebeğin cinsiyetini belirleyen sperm hücresi oluyor. Eğer yumurtaya Y kromozomu girerse erkek, X kromozomu girerse bebeğin cinsiyeti kız olur.  Bu yazıdan bile anlaşacağı gibi Japon takviminin hiçbir bilimsel yanı yoktur. Bu nedenle Japon takviminden yapılan hesaplamanın doğru sonuç vermesi beklenemez. Doğru sonuç çıkması ise sadece tesadüftür.

Ancak bu işlem Japon takvimi ile olmasa bile tıbben yapılacak yöntemlerle mümkün hale gelebilir. Tüp bebek gibi yardımcı üreme teknikleri ile bebeğin cinsiyeti belirlenebilir. Fakat bu yöntem ülkemizde yasaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kahverengi Akıntı: Kadınların Bilmesi Gereken Önemli 7 Neden

Miyom Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler: Sağlıklı İyileşme İçin İpuçları

GyneFix; kadınlar için hormonsuz, sağlıklı ve doğal bir yaşam